Bio

NinnaMilner

Foto: Jacob Stage

Mit barndomshjem var fyldt med soul- og jazzmusik.

Det første jeg husker er en ganske særlig fornemmelse af frihed og glæde, når jeg sad på gyngen som 5-6 årig og sang "Pata Pata", den med Miriam Makeba.

Jeg fik min første guitar i fødselsdagsgave, da jeg fyldte 10, da min far var blevet træt af ikke at kunne have sin egen i fred.


I mine teenageår var der andre ting end musikken, der rykkede i mig, men længlsen efter at udtrykke mig gennem sang forsvandt aldrig, så da jeg var i starten af 20'erne, søgte jeg et orkester gennem Den Blå Avis. Her hørte jeg et demobånd med Cæcilie Nordby og Nina Forsberg og tænkte: Sådan vil jeg synge! Da jeg kort tid efter var sammen med min bror i Morntmartre i Nørregade og sent på aftenen fik øje på Cæcilie i baren, skubbede min bror mig hen til hende for at spørge, om hun gav sangundervisning. Hun var 18, jeg var 23 og blev hendes første elev.


Cæcilie opfordrede mig til at melde mig til et 10 dage langt jazz-stævne på Brandbjerg højskole, hvor alle, der var noget ved jazzen, deltog. På Brandbjerg tog den kendte jazzpianist og radiovært Ole Matthiessen mig under sine vinger og inviterede mig til at synge på hans LP, "You Have My Heart".


Jeg må have hørt en masse Ray Charles hjemme hos mine forældre. Jeg kunne en hel del Ray Charles-numre ned til mindste frasering. Jeg havde dog aldrig skænket en tanke, hvad sangeren hed. Først da jeg mødte Ole Matthiessen og kom som en flittig gæst i hans hjem, og vi sammen lyttede til Ray, gik det op for mig, hvem det er, jeg elsker at lytte til. Jeg tror, det er Ray Charles´ upolerede stemme, alt det levede liv på godt og ondt, der rammer mig.


Derfra begyndte jeg at komme på La Fontaine, hvor jeg kom flere gange om ugen og fik spillejobs hver måned. Det var nærmest som at være i mesterlære at komme på La Fontaine. Trommeslageren Jonas Johansen tildelte mig titlen Swingprinsesse.


De første år sang jeg udelukkende standards fra The Great American Songbook, trangen til at skrive selv meldte sig senere. Fra 2000 har jeg været i gang med at skrive og komponere selv. Det ny album, "Songs for Sentient Beings" er mit første album, som udelukkende er med egne kompositioner.


Jeg har stået på scener rundt omkring i det meste af Danmark og gennem de sidste 15 år været fast sangerinde på den legendariske Café Intime på Frederiksberg. I udlandet har jeg sunget på Beijing jazzfestival, et par spillesteder i Paris og Tyskland og ét i Harlem, New York.

"Rart bekendtskab med dansk sangerinde, som blæser på alle trends og leverer en række skud fra et hjerte hvis banken, man gerne hører på igen."


Torben Holleufer, Jazz Special"For sangerinden og sangskriversken har skabt et album, der er overraskende godt. Med sin intense, melankolske fløjlsstemme - og i øvrigt sin meget personlige sangskat fra grænselandet mellem melodisk vokaljazz, singer-songwriter tradition og pop - sætter hun sig virkelig i respekt."


Ivan Rod, Gaffa".... Ninnas sang lyser af prunkløs sødme..."


Thorbjørn Sjøgren, Jazz Special"..... men også Ninna Milners ligefremme sang i "Rua Da Hera" må fremhæves...."


Thorbjørn Sjøgren, Politikken"......hun er en sanger, der på sin egen langsommelige facon bevæger sig op ad kvalitetens rangstige. Og det både som sanger, komponist og producer. Hun er en kunstner, hvis stemmepotentiale og kompositoriske gen er under konstant udfoldelse og udvikling.


Ivan Rod, Gaffa


»I Will Survive« – transformeret til en jazzballade – er et lille mesterværk.


Kjeld Frandsen, Berlingske15. juni 2020 release "Treasures of the Heart" afholdes Bartof Station på Frederiksberg.


13. august 2018 tager jeg til New York for at deltage i en uges Circle Song med Bobby McFerrin og Rhiannon.


4. januar 2018 tager jeg til Hawaii for at deltage i et kursus med sangerinden Rhiannon og pianisten Laurence Hobgood.


6. marts 2016 release "Songs for Sentient Beings" afholdes  Halmtorvet 15 som et hybridarrangement med Alternativet.


28. november optræder jeg på klimabåden som sejler på Seinen i Paris op til COP21. Alternativet har et talkshow på båden.


Oktober 2015 lægger jeg sangen "Dear Humans" på YouTube og den bliver set af mere end 40.000 mennesker og delt over 400 gange på Facebook på 5 dage.


2015 tager jeg den 1 årige sanger uddannelse på Complete Vocal Institute.


August 2014 møder jeg forfatter Christine Bojsen Træden i en toiletkø og vi starter et samarbejde. Christine skriver tekster jeg sætter musik til.


I juni 2014 inviterer Malene Kjærgaard og jeg Bob Stoloff til at komme til København og lave workshop. Omkring 15 sangere fik mulighed for at deltage og det blev en stor succes.


5. december release "Connection", CD med en blanding af standards, jazzificerede popsange, og originale sange fra egen og andre danske komponister og forfatteres hånd.


Maj-Juni 2013 en uges workshop med Bob Stoloff i Paris og koncert på Cave du 38 riv´og Café Universel.


Hva' så dér, Jante? Et show med skuespillerinden Lene Poulsen. En slags stand up show incl. gode sange, som kan stilles op hvor som helst.


Udgav i 2010 singlen "Du er rejst til verdens ende", med tekst af Lene Poulsen og musik af Ninna Milner produceret af Malte Milner Find, Spinstone Production.


2009 Sad ind på Arturo´s, New York og blev inviteret til at komme og synge igen næste dag af Harry Whittaker, kapelmester for bl.a. Roberta Flack og Donny Hathaway.

Var også gæst på et job med Frank Senior og Jacob Melchior


Værtinde ved De Glade Sangeres Aften, et åben mikrofon for sangere arrangement på Café Intime på Frederiksberg.


Udgav december 2008 singlen "X-mas Waltz".


Udgav i 2007 cd med Retro Sisters alias Thulla og Ninna Milner med Schwanzen Sänger Knaben på kor.


Optrådte i 2007 på Beijing Jazzfestival med en kinesisk trio.


Skrev i 2007 sangen "Et trin ned" sammen med Annette Bjergfeldt som udgav den på sit album "Man må godt ta' to gange".


Udgav december 2006 singlen "En julevision" med tekst af forfatteren Birte Kont og musik af Ninna Milner


Udgav 1. december 2005 singlen "X-mas Angel" sammen med den anden halvdel af Retro Sisters, sangerinden Thulla.


Udgav 29. november 2005 det dansk sprogede album "Kys & Ædelstene" med en blanding af gamle sange som "Månestrålen" og "I vandkunstens lille café" og nye sange med tekst af Thomas Winkler og musik af Ninna Milner.


Udgav i september 2005 singlen "Greven af Firangse" med tekst af Thomas Winkler og musik af Ninna Milner


Udgav i februar 2005 singlen "Homage til Solen" med tekst af Thomas Winkler og musik af Ninna Milner.


Udgav i juni 2004 cd’en "Wondering" med sange fra egen og andre danske komponisters og forfatteres hånd.


Skrev sangen "Anna’s Eyes" sammen med Annette Bjergfeldt som udgav den på sit album "Songs for modern mammals" i 2003.


Udgav i august 2001 singlen "Twilight mood" sammen med sangerinden Thulla. En duet som også er med på "Wondering".


Forsanger i Fjeldtetten som udgav cd’en "Side by side" i 2002.


1997 Forsanger på "Rua da Hera" - en sang på Thor Backhausens cd "Universe".


1993 Korsanger på musik af Sven Hedegaard til TV film af Ole Bornedal.


Kapelmester i Some Favourites. Kvartet med skiftende musikere, bl.a. Jacob Fischer, Nicolaj Hess, Henrik Bay, Carsten Kristensen, Niels "Guffi" Pallesen og Mikkel Find.


Forsanger i Ninna and the Moodmakers. Jazzorkester med bl.a. Ole Matthiessen og Jens Søndergaard. Bandet udgav lp'en "You have my Heart" med kompositioner af Ole Matthiessen.


Fast sangerinde på La Fontaine i 3-4 år.


Korsanger sammen med Monique i Master Fatmans orkester.


Korsanger sammen med Marie Carmen Koppel i Slipstax. 12 mands soulorkester.


Epsiah Lazybone and his comprehensive car. 10 mands calypso og reggae orkester.